Ансамбль "Кралиця" - Гран-Прі Міжнародної музичної премії!

Фольклорний ансамбль "Кралиця" КНУКіМ з 3-го по 9-те вересня 2021 року брав участь у Міжнародному конкурсі «Folk Musik-2021» від International Center «TALENTS OF THE 21 CENTURY» (Болгарія, Балчик - Варна) і став володарем Гран-Прі Міжнародної музичної премії "FOLK MUSIK AWARDS-2021"!

ансамбль Кралиця

ансамбль Кралиця

Міжнародна музична премія «Folk Musik Awards-2021» вручається за підсумками конкурсу «Folk Musik 2021» і передбачає наступні нагороди: за краще дуетне виконання, за краще сольне виконання, за краще колективне виконання, за внесок у розвиток фольклору, спеціальна нагорода за популяризацію фольклору та ін. Фольклористи КНУКіМ отримали Гран-Прі в номінації «Фольклорні ансамблі, автентичний фольклор» (вікова категорія 18+), взявши участь у змаганні з понад 40-ка колективами з України та Болгарії!

ансамбль Кралиця у Болгарії

фольклорний ансамбль Кралиця

Участь у конкурсі передбачала кілька прослуховувань перед поважним журі, участь у майстер-класах від членів журі з традиційного співу, танців та техніки дихання, участь у гала-концерті на сцені біля моря, а також нескінченні фестивально-конкурсні музичні джем-сейшени. Окрім мистецької програми краличани відвідали екскурсію у Ботанічний сад поруч з м. Балчик, екскурсію до м. Варна та неповторного історичного міста Несебр, звичайно, скористалися можливістю відпочити на березі Чорного моря.

фольклорний ансамбль Кралиця

фольклорний ансамбль Кралиця

Участь у таких міжнародних конкурсах є яскравим проявом академічної мобільності та міжнародної співпраці студентів – музикантів КНУКіМ, кожний з учасників ансамблю «Кралиця» був нагороджений грамотою за участь у конкурсі зі свідченням їх перемоги. Надзвичайно приємно, що Головою журі на цей поважний конкурс було запрошено відомого українського фольклориста професора КНУКіМ Івана Сінельнікова, що також є свідченням вагомої ролі фахівців – фольклористів Університету культури у загальноєвропейських неофольклористичних процесах. Враження надзвичайні! Українська пісня, яка лунає над морем, - це незабутні емоції! Вітаємо фольклористів КНУКіМ!

фольклорний ансамбль Кралиця

Фольклорний ансамбль «Кралиця» КНУКіМ надзвичайно вдячний деканату факультету і керівництву Університету культури за всебічну підтримку в організації та здійсненні подорожі на міжнародний конкурс в Болгарію! Перемога фольклористів КНУКіМ у поважній європейській імпрезі є свідченням багаторічної цілеспрямованої програми вузу по підтримці підготовки фахівців з збереження і популяризації нематеріальної культурної спадщини України – майбутньої еліти української фольклористики!

грамота ансамблю Кралиця

грамоти учасників ансамблю Кралиця