Фольклористи КНУКіМ на міжнародному форумі

21-22 жовтня за ініціативи Ужгородського музичного фахового коледжу ім. Д. Задора відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Володимир Гошовський і Закарпаття», присвячена 100-літньому ювілею від дня народження видатного українського дослідника народної музики. Участь у міжнародному симпозіумі взяли викладачі і студенти – фольклористи факультету музичного мистецтв КНУКіМ.

Володимир Гошовський і Закарпаття

конференція Володимир Гошовський і Закарпаття

В. Гошовський – учений з європейським ім’ям, засновник одного із новітних напрямів фольклористичних досліджень – кібернетичної етномузикології. Тому науковий форум мав статус міжнародного. До його роботи були залучені доповідачі із восьми країн: України, Німеччини, Угорщини, Франції, США, Словаччини, Чехії та Італії. У статусі почесних гостей участь взяли друзі-науковці та родичі видатного дослідника. (Дивіться ПРОГРАМУ конференції).

Володимир Гошовський і Закарпаття

конференція Володимир Гошовський і Закарпаття

КНУКіМ на цьому форумі представляла доцент, кандидат мистецтвознавства Маргарита Скаженик з доповіддю «Діяльність фольклорних ансамблів Києва на початку ХХІ століття». У якості слухачів участь у конференції взяли студенти різних курсів освітньої програми «Музичний фольклор» ФММ КНУКіМ: Катерина Кердан, Вікторія Філіппенко, Юлія Романишина, Діана Мельник та інші. З приємністю констатуємо, що фольклористи Університету культури є активною складовою сучасного етномузикологічного кола дослідників української традиційної музики! Вітаємо!

конференція Володимир Гошовський і Закарпаття