Міжнародна співпраця музикантів КНУКіМ

Чому міжнародне співробітництво є ключем до майбутньої вищої освіти? Міжнародне партнерство між університетами вигідне всім, від співробітників до студентів! Цей напрям співробітництва в освіті, культурі та мистецтві давно є пріоритетним для факультету музичного мистецтва КНУКіМ. Університети по всьому світу прагнуть максимально використати можливості, формуючи глобальне партнерство та зміцнюючи стосунки один з одним. Однією з найпоширеніших форм міжнародного співробітництва для музикантів КНУКіМ є проведення майстер-класів для здобувачів вищої освіти за участі коучів з різних країн світу.

У глобалізованому співтоваристві, в якому ми живемо, програми міжнародного співробітництва допомагають та створюють можливості навчатися, працювати та подорожувати. Провівши за 2022-й календарний рік понад 20 міжнародних зустрічей з музикантами (науковцями і практиками) із Болгарії, Канади, Естонії, Азербайджану, Польщі, США, Італії, Монако, Іспанії, Мексики, Нідерландів, Австралії, Великобританії та ін. країн світу, ми переконалися, що будь-які університетські партнерства можуть адаптуватися до мінливих обставин, а найкращий спосіб налагодити партнерські відносини часто полягає у особистому підході. Наша міжнародна співпраця багато в чому була ініційована на основі позитивних вражень, отриманих на відстані, та фахового досвіду, заснованого на довірі.

Ми зрозуміли, що розвиток міжнародної комунікації та відносин з нашими закордонними колегами став більш прагматичним та продуктивним лише після того, як був сформований початковий зв’язок, хоча особисте спілкування, як і раніше, було життєво важливим для успіху. Найважливішим аспектом стійкості партнерства музикантів КНУКіМ з нашими друзями з різних країн світу є спільність ідей та цілей: всі учасники музичного партнерства розуміють один одного та знаходяться в одній площині! Розвиток міжнародного партнерства ФММ КНУКіМ з закордонними митцями, науковцями, освітянськими та мистецькими закладами, установами, колективами дозволяє успішно керувати міжнародною мобільністю студентів – музикантів Університету культури та партнерською діяльністю в єдиній системі та площині цікавої та змістовної співпраці.