Прем’єра концертного кліпу «Батько»

3-го серпня в Київському університеті культури відбулася презентація концертного кліпу народного артиста України Михайла Поплавського на пісню «Батько».

Прем'єра кліпу Батько

Потужне відео, зняте з використанням сучасних технологій, розраховане на нове покоління, на молодь, метою якого було нагадати про цінність батьківської любові. І сльози, що виступили на очах у глядачів, доводять, що творці кліпу зуміли достукатись до сердець кожного. «Пісня «Батько» – про вічні людські цінності: батьківську любов, мудрість, підтримку та віру. Батьки дають життя, вчать людяності, доброті, милосердю та любові до Батьківщини. Гартують дух та вселяють віру в себе. Батьки – це святі люди для кожного з нас! Любіть і цінуйте своїх батьків. Бережіть їх, поки вони живі!» сказав Михайло Поплавський.

Прем'єра кліпу Батько

Поціновувачі творчості Михайла Михайловича вже звикли до його яскравих кліпів, та «Батько» знятий у стриманій, суто «чоловічій» стилістиці – в темних кольорах. «Батько працював їздовим на фермі і все моє дитинство у нас були коні. Я навіть допомагав батькові ними керувати. А ще, коли я був дорослим, я приїхав до батька, і він мені сказав: «Михайле, мої роки пролетіли, як один день, тож насолоджуйся кожною миттю і живи на всі сто». І я досі дотримуюсь цієї батьківської настанови», згадує Михайло Михайлович.

чоловічий хор

Ще одною несподіванкою і родзинкою кліпу стала участь у ньому зведеного чоловічого хору факультету музичного мистецтва КНУКіМ – 20 статних красенів, які з’їхались на запрошення ректора з усієї країни. Всі хористи одягнені у смокінги та фраки, що надало надзвичайної урочистості відео, а масштабне і потужне виконання пісні зробило її справжньою одою батькові. Олена Вінярська цього разу відмовилась від шоу з постановкою танців на користь багатоголосного співу. Режисерка майстерно поєднала сучасність і класику та зуміла у віртуальній реальності передати справжні почуття.

Прем'єра кліпу Батько

«Дякую, Михайле Михайловичу, що ви піднімаєте теми вічних цінностей: попередній кліп про сина, зараз – про батька. Ви – великий українець. Я дивився кліп і згадував свого тата», – так привітав з виходом нового кліпу Павло Зібров. І також відмітив особливості аранжування і особливу роль чоловічого хору ФММ КНУКіМ у кліпі: «Приспів, коли співає чоловічий хор, нагадує церковний спів, і це дає колосальну енергетику!»

Президент України Віктор Ющенко

На презентацію завітав також і третій Президент України Віктор Ющенко. Він відмітив значний вклад ректора КНУКіМ в українську культуру, адже саме завдяки культурі людина усвідомлює, хто вона є насправді. «Це гарна нагода згадати сьогодні наших батьків», зазначив Віктор Андрійович. – «Сказати про них добре слово. Коли я дивлюсь на фотографію батька Михайла Михайловича, то бачу глибоку філософію у його погляді. Видно, що це дуже добра людина, яка не зробила нікому зла, чесно та гідно прожила своє складне життя!»

Михайло Поплавський Батько

Цікава інформація: 4 години – знадобилось команді, щоб відзняти кліп. 20 хористів взяло участь у зйомках: це, певно, зробило його наймасовішим серед усіх кліпів Михайла Поплавського. Це вже 15-й кліп Михайла Поплавського, який знімали за допомогою сучасний технологій: LED cube, VR-технологій, Unreal Engine 4, tracking systems і 3D-графіки. Автор музики пісні «Батько» – композитор Ніколо Петраш («Дівчина – весна», «Моя Україна» та ін.) – зірковий випускник факультету музичного мистецтва КНУКіМ.

Прем'єра кліпу Батько