Студенти відвідали оперу «Ромео і Джульєтта»

14 квітня у Київському академічному театрі опери та балету для дітей і юнацтва відбулась надзвичайно чуттєва вистава "Ромео і Джульєтта" Шарля Гуно. Разом із викладачкою ФММ, заслуженою артисткою України доцентом Оленою Миколаївною Гончарук здобувачі освіти факультету музичного мистецтва КНУКіМ (зокрема, й першокурсники) змогли поринути у давню історію протистояння родів Монтеккі та Капулетті, край якому може покласти лише щире та жертовне кохання. Вся вистава пройшла на одному подиху – настільки захоплююче було спостерігати за дією на сцені.

Ромео і Джульєтта Шарля Гуно

Ромео і Джульєтта Шарля Гуно

«Мене вразила майстерність та професійність виконавців», - ділиться своїми враженнями студентка 4-го курсу Катерина Кердан, - «музика Шарля Гуно виявилася надзвичайно складною і вимагала неабиякої майстерності від співаків. Іноді у мене перехоплювало подих від кількості прикрас чи широти мелодичних ходів і того, настільки досконало та легко артисти виконували свої партії!»

Ромео і Джульєтта Шарля Гуно

Цікаво було реалізовано постановку вистави – із декорацій на сцені з’являлися лише пересувні «стіни», які слугували то кордоном між артистами, то об’єднували їх в одному приміщенні, та широка світла тканина - також різноманітно обіграна на сцені. Такий мінімалізм допомагав максимально зосередити увагу глядача на емоціях та почуттях героїв на сцені.

Ромео і Джульєтта Шарля Гуно

А після вистави наші студенти підійшли подякувати артистам оркестру, які з радістю дали потримати справжній англійській ріжок, а ми не проґавили можливості та зробили з ним фото. Чудовий ансамбль солістів, хору та оркестру на чолі з диригентом Василем Василенком зробили цей день незабутнім! Дякуємо Василю Василенку за не вперше подаровану можливість для наших студентів долучитися до прекрасного світу опери! Надзвичайно вдячні пані Олені Гончарук за можливість доторкнутися до високого оперного мистецтва!

Ромео і Джульєтта Шарля Гуно