Світова прем’єра «Музична подяка лікарям»

Зовсім скоро в Києві за підтримки ВООЗ, ЮНЕСКО та Українського культурного фонду відбудеться світова прем’єра міжнародного проекту «Музична подяка лікарям». Мета проекту: висловити вдячність лікарям усього світу за мужність та самовідданість, підкреслити солідарність у подоланні глобального виклику пандемії COVID-19.

музична подяка лікарям

Виконавці представлять музику всіх континентів, кілька світових прем’єр українських та іноземних композиторів, передбачена участь артистів ЮНЕСКО з багатьох країн. Вже розпочались репетиції, а концерт-презентація міжнародного проекту відбудеться у вересні – глядацьку залу заповнять саме українські медики. Створений у підсумку аудіовізуальний продукт буде розміщено на онлайн-платформі у вільному доступі, його побачать лікарі усього світу. Створений аудіовізуальний контент в рамках проекту стане частиною глобального руху «Resili Art», започаткованого ЮНЕСКО.

концерт

Проект продемонструє принципово новий формат – колаборацію онлайну та офлайну, що відповідає викликам, пов’язаним з COVID-19. Так, в режимі реального часу турецький композитор Кудсі Ергунер виконуватиме інструментальну партію, яка транслюватиметься онлайн на великий екран, водночас у концертній залі акомпануватиме йому оркестр Kyiv Classic. Символічно, що музиканти одночасно виконуватимуть цю композицію, перебуваючи в різних країнах. Ще одним прикладом міжкультурного діалогу стане прем’єра твору «Africa forever» українського композитора Артема Рощенка, який написано з використанням музичного фольклору народів центральної Африки та пігмеїв.

музична подяка лікарям

Це вже не перша творча співпраця Артистів ЮНЕСКО в ім’я миру з різних країн, яка отримала новий поштовх під час пандемії. Автор проекту – артист ЮНЕСКО в ім’я миру народний артист України, художній керівник і головний диригент оркестр Kyiv Classic Герман Макаренко сподівається, що така глобальна синергія музикантів та вокалістів, багатожанровість музичної програми, де поряд з класикою і джазом природньо співіснуватимуть фольк і сучасні композиції, сприятиме культурному різноманіттю, поширюватиме та розвиватиме міжкультурний діалог, ідеї гуманізму. З нетерпінням чекаємо на прем’єру! Наші вітання маестро Герману Макаренку – давньому другу факультету музичного мистецтва КНУКіМ!

музична подяка лікарям