Тарас Яницький: концерт до Дня Героїв

Піднесеним та по-особливому патріотичним став захід, присвячений українським Героям, що відбувся нещодавно в Єзупільській школі мистецтв, що на Івано-Франківщині. Адже особливим гостем в цей день став відомий український бандурист, заслужений артист України, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри музичного мистецтва КНУКіМ Тарас Яницький. Учні та викладачі мали унікальну можливість послухати та поспілкуватись з віртуозним бандуристом. Особливим та щемливим у виконанні Тараса Яницького став твір «Плине кача» в аранжуванні артиста. Майстерність та віртуозність виконавця особливо вразила учнів, котрі навчаються гри на бандурі.

Тарас Яницький

Тарас Яницький

В такий непростий час важливо пам’ятати історію виникнення цього свята – Дня Героїв, вивчати пісень, присвячених українським героям. Стрілецькі, повстанські, козацькі, – пісні, котрі оспівують звитягу наших героїв, під час підготовки до концерту поповнилися новим репертуаром. Для прикладу: вже всесвітньо відома пісня «Ой у лузі червона калина» на заході прозвучала тричі, але в різному виконанні та інтерпретаціях. А порівняно сучасна пісня української співачки Ірини Білик «Хай живе надія» особливо зазвучала під супровід ансамблю бандуристів.

Тарас Яницький

Тарас Яницький

«Для нас велика честь та велике щастя сьогодні приймати в Єзуполі артиста такого рівня, як пан Тарас Яницький. Кожен з нас сьогодні по-особливому сприймає та слухає ці пісні. Надзвичайно важливо нам підтримувати наших військових, які на передовій, хто чим може: піснею, музикою, волонтерством. Адже Героями сьогодні є всі українці!» - привітала присутніх на концерті начальник Відділу освіти, культури, спорту та туризму Єзупільської селищної ради Леся Регей. А також подякувала за підготовку та проведення такого заходу викладачам, учням та запрошеним гостям на концерті. Вітаємо усіх учасників заходу з успішною його реалізацією, а пану Тарасу Яницькому дякуємо за активну громадянську позицію і популяризацію національного бандурного мистецтва в непрості воєнні часи! Музичний фронт працює і перемагає!

Тарас Яницький