Відкрита лекція Павла Зіброва

У Київському університеті культури відбулася відкрита лекція завідувача кафедри естрадного співу, професора, народного артиста України Павла Зіброва на тему «Основні інструменти вокаліста та діяльність артиста». Студенти аплодисментами зустріли відомого артиста, не стримуючи емоцій. Павло Миколайович, вітаючись з аудиторією, зазначив, що для нього завжди відповідально працювати зі своїми молодими колегами, тож сподівається виправдати їхні очікування. Він подякував молоді за силу і натхнення на нові експерименти та за можливість передати свій багаторічний досвід.

Павло Зібров

Павло Зібров

Розпочав майстер свою зустріч виконанням Гімну України, зауваживши, що саме на прикладі цього найвеличнішого для всієї країни твору покаже, як потрібно виконувати основну музику, оду, симфонію нашої нації. «Де б ви не були, у якій би країні не опинилися – це велике щастя, поклавши руку на серце, виконати твір своєї нації. Виконати з великою гордістю, що ти є українець, що ти любиш свою країну, пишаєшся нею, всім серцем та душею віриш у неї і підтримуєш. То є велике щастя!» Баритональне звучання чистого й сильного голосу Павла Миколайовича відразу заполонило всю аудиторію. Спікер подякував студентам за спільне виконання Гімну, зазначивши: «Ви відчули, як задихало і розкрилося все тіло після виконання? Правильні слова, музика, яка енергетика в них! Без дихання, опори не виконаєш цей твір! Мене іноді дивує, коли на величних заходах деякі артисти дозволяють собі співати Гімн, як пісеньку, наспівуючи лінивим голосом, або ж роблять ремікс – такого дозволяти не можна! Виконуючи Гімн, дихання, опора із вас має йти, ніби з труби, немов із глибини вашої душі!»

Павло Зібров і Михайло Поплавський

Павло Зібров розповів про специфіку роботи дихального апарату та типи дихання під час вокального виконавства, а також окреслив деякі аспекти роботи над вокальним диханням (технічні, фізичні та дихальні вправи). На відкриту лекцію до маестро завітав Михайло Поплавський, подякувавши Павлу Миколайовичу за важливе та відповідальне рішення очолити кафедру естрадного співу та передати професійний досвід молоді. Президент КНУКіМ також змотивував талановитих студентів до навчання у Майстра своєї справи і побажав, щоб вони вірили в себе та максимально розкрили свій творчий потенціал.

Павло Зібров